Vandaag krijg je alvast een stukje herfst van mij. Regen, onweer en ook de verwarming is weer aangeslagen. Eerlijk gezegd vind ik dat helemaal niet erg. Ben een 4-seizoenenmens. Tijd voor een lekkere overschotel. Als je zegt dat je vanavond zuurkoolschotel met banaan eet dan krijg je vaak vragende gezichten. Dat is toch geen combinatie? De meesten kennen zuurkoolschotel met ananas en spekjes of met appel en kaas. Ik maak hem met banaan en zoete ketjap. O ja en de kerrie niet te vergeten.
Ingrediënten voor mijn zuurkoolschotel met banaan (4 personen)
- 500 gram zuurkool
- 500 gram aardappels
- melk voor de aardappelpuree
- 300 gram rundergehakt
- 1 grote ui
- 2 eetlepels kerrie
- 4 eetlepels zoete ketjap
- 2 bananen in plakjes
- 1 geperste teen knoflook
- Beetje boter om in te bakken
Bereiding
- Verwarm de oven op 200º C of op de grillstand
- Kook de aardappels
- Kook de zuurkool
- Snijd de ui en fruit in de boter
- Bak de knoflook even mee
- Voeg het gehakt toe en bak het rul
- Kerrie en de ketjap toevoegen (proeven!! Voeg eventueel meer kerrie of ketjap toe, de smaak is best sterk maar dat past goed bij de zuurkool)
- Maak de aardappelpuree
- Neem een grote ovenschaal en leg een laagje zuurkool op de bodem
- Daar op het gehakt mengsel
- Leg de helft van de bananenplakjes op het gehakt
- Laagje aardappelpuree
- Laagje zuurkool
- Laagje gehakt
- Laagje banaan
- Eindig met aardappelpuree.
- Zet de schaal in de oven tot de aardappelpuree begint te kleuren
Smakelijk!