Een supermakkelijk gerecht uit Foodies Magazine om bijvoorbeeld op een doordeweekse dag in de oven te zetten. Zoete aardappel met saliegehaktballetjes maak je in een uur. Maar van dat uur ben je 10 minuten kwijt aan de groenten snijden en de gehakballetjes draaien.
Nodig voor zoete aardappel met saliegehaktballetjes
- 300 gram rundergehakt
- 50 gram paneermeel
- 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 6 kleine trostomaten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel fijngesneden verse salie
- 1 eetlepel gekneusde peperkorrels
- 2 eetlepels olijfolie
- een paar blaadjes basilicum
- 600 gram zoete aardappels (oranje)
Zo maak je de ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 200º C
- Meng gehakt, salie, ei, paneermeel, peperkorrels en Parmezaans kaas en draai er kleine gehaktballetjes van. Zout hoeft niet want de kaas is zout genoeg
- Snijd de zoete aardappel in partjes, de schil mag er aan blijven
- Snijd de tomaten in stukken
- Snijd de ui in stukken
- Doe de aardappels, uien en de tomaten in een braadslee en schenk er olijfolie over. Hussel alles door elkaar
- Verdeel de gehaktballetjes over de groenten en plaats de braadslee in de oven.
- Draai na 25 minuten de balletjes om en bak nog 25 minuten verder in de oven
- Als de groenten zacht zijn en de balletjes lichtbruin haal het dan uit de oven
- Verdeel er wat blaadjes basilicum over
- Smakelijk!