Wie kent hem niet die verse kaas met de naam ricotta. Letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Officieel wordt ie gemaakt van het restproduct van de kaasmakerij, de wei. Na toevoeging van zuur …
Peren inmaken
Zitten voor het haardvuur nu in februari denk ik terug aan de zomer van vorig jaar. Was het maar weer zover. Kilo’s peren hebben we geplukt die zomer. Zeker 10 …
Vijgenjam
Het is augustus en dat betekent dat er weer volop vijgen zij. Ik heb ze zelf niet in de tuin maar een goede vriendin heeft ze volop. Vandaag 2 kilo …
Rode bessen compote met rode port
Kilo’s rode bessen hebben we jaarlijks uit eigen tuin. Ik kan ze ook op een tafeltje aan straat zetten met een geldbakje ernaast en verkopen maar ik kan er ook …
IJscappuccino
Gek op koffie en dol op ijs. In de zomer rijden we vaste prik naar de ijssalon in het dorp 7 kilometer verderop. Steevast nemen we altijd een ijscappuccino, de …
Kweeperen en vijgen – siroop en jam
Oktober is de maand van de kweeperen en de vijgen. Dat betekent dat ik voor het eerst van mijn leven door buren en dorpsgenoten wordt voorzien van al dit lekkers. …
Aardbeien rabarberjam
Nee ik ben niet zo’n jam maker maar toch wilde ik het een keer proberen. Geen standaard jammetje maar een van rabarber uit eigen tuin. Restje van de aardbeien die …
Soepstengels van bladerdeeg zelf maken
Soepstengels van bladerdeeg zelf maken. De snelle versie is met bladerdeeg en altijd lekker bij zelfgemaakte soepjes of gewoon tussendoor uit de hand. Deze zijn wel wat vetter dan de …
Snickers
Snickers oftewel chocolade-nougat-karamel-pinda reep. Naast bounty’s maken stond deze chocoladereep boven aan mijn lijstje voor de categorie zelf-maken. Een ding is zeker; het is niet gezond maar wel lekker. Wat …