Vandaag heb ik weer een lekker soepje voor je. Wortel tomatensoep met lekkere kruiden. Aangezien ik nog een bijna volle fles wortelsap had staan die ik nodig had voor het oranje glazuren van de mini oranjetompouces moet de fles toch een keer leeg. Ik had ook nog een pak tomatensap staan en dat zou goed moeten combineren met wortelsap. Beetje kruiden erdoor en je hebt een heerlijke snelle soep. Eerder maakte ik al van tomatensap een snelle tomatensoep en gebruikte daarbij ook een potje kippebouillon. Nu laat ik het potje appelmoes achterwege maar ga het lekker kruiden met kaneel, paprikapoeder, gemberpoeder en kurkuma. Ik moet zeggen dat het een lekker soepje is geworden en ook nog eens gezond door lekker veel vitamine A van de wortels. Top!
Nodig voor wortel tomatensoep
4 personen – bereidingstijd 20 minuten
- pak tomatensap
- 1 fles wortelsap
- 1 potje kippebouillon met stukjes kip
- 2 tenen knoflook
- scheutje olijfolie
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper
- 1 bosuitje
Zo maak je de wortel tomatensoep
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook al om scheppend 5 minuten tot ze goudgeel kleuren
- Voeg tomatensap en wortelsap toe
- Vervolgens doe je er de kippenbouillon bij
- Voeg de kruiden toe en breng de soep aan de kook
- Laat ongeveer 15 minuten afgedekt zachtjes koken
- Strooi er bij het serveren een fijngesneden bosuitje over