Een kommetje soep, daar kan ik geen genoeg van krijgen. De winterwortel speelt de hoofdrol in deze maaltijdsoep. Deze wortelsoep smaakt lekker zoet door de gember en het mandarijnensap en ziet er vrolijk oranje uit. Aparte combi maar lekker snel klaar dus ideaal voor doordeweekse avondmaaltijd. lekker met een broodje of zelf gebakken brood.
Nodig voor 1 pan
- 700 g winterwortels
- 1 ui
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el geraspte verse gemberwortel
- 750 ml groentebouillon
- 1 tl zout
- 1 el gembersiroop
- 2 mandarijnen, uitgeperst
- Handje geroosterde hazelnoten of amandelschilfers
Zo maak je de wortelsoep met gember
- Schil de wortels en snijd in kleine stukjes
- Schil de ui en snijd fijn
- Bak wortels en ui aan in een soeppan
- Voeg de geraspte gemberwortel, gembersiroop en de bouillon toe
- Laat 2 minuutjes koken tot de wortels gaar zijn
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
- Voeg het mandarijnensap toe en proef of er nog zout of gembersiroop bij moet
- Serveer met een handjevol geroosterde hazelnoten of amandelschaafsel
Bron: Landleven
De soep is best dik. Voeg eventueel wat water toe om te verdunnen