Het is aspergetijd en dus weer tijd voor een lekkere aspergesoep met gerookte kip. Gerookte zalm kan ook maar ik ga voor kip. Zooo fluweelzacht en smaakvol! Vroeger lustte ik …
Coquilles met garnalen in de schelp
Pats boem een geweldig voorgerecht. Ziet er mooi uit en smaakt nog beter. Coquilles, Sint Jakobsschelpen, Coquille Saint Jacques of scallops. Allemaal namen voor deze bijzondere zeevrucht. De coquille is …
Zalm in een krokant kelkje
Wat een heerlijk voorgerecht is deze zalm in een krokant kelkje van filodeeg. Makkelijk voor de feestdagen maar ook als je gasten te eten krijgt. Het is in 25 minuten …
Vitello tonnato
Blijft lekker, deze combinatie van vlees en vis. Een lekker Italiaans voorgerecht van vers gebraden fricandeau en tonijnmayonaise. Kant en klaar vlees kopen kan natuurlijk ook maar ietsje meer werk …
Zalmcarpaccio
Bij fleurig weer hoort kleurig eten. Je wordt er vrolijk van! Zalmcarpaccio met rucola en een tomatendressing, rood, groen en oranje. Zonnetje, heerlijk lunchgerecht en een wit wijntje erbij. Gerookte …
Gerookte kip cocktail met ananas
Een eenvoudig, snel klaar en heerlijk voorgerechtje is frisse gerookte kip cocktail. Lekker licht en heerlijk als een starter. Je kunt er een zelfgemaakte cocktailsaus overheen doen maar met een …
Carpaccio
Vandaag gaan we weer voor Italiaans. Mijn favoriete keuken als ik eerlijk ben. Ik lust eigenlijk alles maar heb toch wel een favoriet. Misschien had ik Italiaanse moeten zijn? Mijn …
Gravad Lax
Gravad lax of gravlax betekent letterlijk “in de grond begraven zalm”. Het is een typisch Scandinavisch voorgerecht of hapje van rauwe zalm en wordt dun gesneden. In de middeleeuwen werd …
Lamscarré met pistache
In een tijdschrift van Elsevier 100 toprecepten vond ik dit heerlijke gerecht: lamscarré in een pistachekorst op Marokkaanse wijze. Er staat dat het een hoofdgerecht is maar ik vind het …