O zo fijn dat boek Simpel van Ottolenghi! Ik heb het onlangs gekocht alhoewel het een ouder boek is van hem. Kan je dat? Wel kopen, niet kopen tig keer langs lopen in de boekhandel en dan toch niet kopen. Soms vermoeien voor mezelf. Nu toch gedaan en ik ben er blij mee! Je kunt de recepten volgen zoals in het boek staat maar het nodigt ook uit tot eigen creaties. Dit recept is zó puur door die saus van een kilo verse cherrytomaten. Je proeft alle ingrediënten in dit recept van volkorenspaghetti met cherrytomatensaus. Je kunt er ook een halve chilipeper doorheen doen als je van pittig houdt. De saus moet wel een tijdje pruttelen omdat het moet inkoken en dat duurt ongeveer een uur.
Toepasselijke schaal met die tomaten erop ;-).
Nodig voor volkorenspaghetti met cherrytomatensaus
4 personen – bereidingstijd 90 minuten
- 400 gram volkorenspaghetti
- 90 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 1 kilo cherrytomaten, gehalveerd
- 1/2 theelepel suiker
- 20 gram basilicumblaadjes
- 35 gram Parmezaanse kaas
- zout
- 200 ml water
Zo maak je het
- Verhit op een hoog vuur de olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook 1 minuut goudbruin.
- Doe voorzichtig de tomaten erbij, suiker en zout
- Giet het water erbij en roer tot de tomaten uit elkaar vallen en de vloeistof wat borrelt
- Laat op een zacht vuurtje de saus 1 uur pruttelen. Wel af en toe roeren!
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar
- Roer de basilicum net voor het opdienen door de saus en schep de spaghetti erdoor. Bestrooi met Parmezaanse kaas