Curry komt vooral voor in de Indiase keuken maar in veel andere Aziatische landen ook heel bekend. Het concept van de curry is in de 18e eeuw naar Europa gekomen door Britse kolonisten. Aan de namen van van de currygerechten kun je al zien of er vlees, vis en/of groente in verwerkt zijn. Hier heb ik een heerlijke magere viscurry met bloemkool. En ook nog eens klaar in 20 minuutjes! Handig na een doordeweekse werkdag.
Nodig voor 2 personen
- 80 gram rijst
- 1 bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Kerrie naar smaak
- Kurkuma (geelwortel) naar smaak
- 125 ml groentebouillon
- 50 ml kokosmelk
- 100 gram peultjes
- 240 gram witvis
- 1 flinke theelepel Sambal
Zo maak je viscurry in 20 minuten
- Kook de rijst
- Bloemkool in roosjes snijden
- Knoflookteentje uitpersen
- Bloemkool en knoflook in de olie fruiten
- Kruid met zout, kerrie en kurkuma
- Bouillon, kokosmelk en de peultjes erbij
- 5 minuten met de deksel op de pan zachtjes laten pruttelen
- Doe de in stukjes gesneden vis erbij en laat nog 8 minuten garen
Tip: Vervang de peultjes door sugarsnaps of verse doperwten
Bron: Oorspronkelijk van Weight Watchers maar ietsje aangepast door mij