O die heerlijke Tzatziki! Lekker om gewoon zo te eten of stokbrood mee te besmeren. Ik eet hem altijd bij mijn Gyros schotel en Choriatiki.
Wat heb je nodig?
- 500 gram lekkere dikke Griekse of Turkse yoghurt
- 5 tenen knoflook
- 1/2 komkommer
- 1 eetlepel goede olijfolie, extra vergine
- Zeezout
- Zwarte peper
- Een paar blaadje fijngesneden verse munt
Hoe maak je Tzatziki?
- Schil de komkommer en snijd in de lengte doormidden
- Verwijder de zaadjes en rasp hem grof
- Strooi zeezout over de komkommer en laat in een zeef uitlekken
- Doe ondertussen de yoghurt in een schaal
- Pel de knoflooktenen en pers het in de yoghurt
- Spoel het zout van de komkommer en knijp het met de handen uit tot er geen vocht meer uitkomt
- Doe de komkommer in de yoghurt
- Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door
- Breng op smaak met peper en zout
- Garneer met een blaasje munt en een olijf in het midden