Nagerechten

Tiramisu mousse

Wat moeten we toch tegenwoordig zonder digitale hulpmiddelen. Mijn laptop had er geen zin meer in waardoor deze voor reparatie 2 weken weg is geweest. Dan valt het pas op hoe vaak je er gebruik van maakt. Maar goed, hij is gelukkig gerepareerd zonder dat ik iets kwijt ben en ik kan weer door met het delen van recepten. Niet dat ik heel erg actief ben geweest de laatste 2 weken maar dat heeft weer met andere zaken te maken.

Nu weer volop bezig dus krijg je vandaag een heerlijk toetje van me. Tiramisu mousse. Het is binnen 20 minuten klaar en ideaal als je spontaan gasten krijgt die blijven eten. Deze tiramisu mousse bevat geen ei en ook geen alcoholische drank, wel sterke koffie. Het is een luchtige variant op de klassieke tiramisu. Alleen deze is wat sneller klaar. Serveer het in een glas zodat je mooi alle laagjes kunt zien.

Tiramisu mousse

Nodig voor tiramisu mousse

4 personen – bereidingstijd 20 minuten

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 60 ml sterke koffie of espresso
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • cacaopoeder
  • chocoladeschaafsel

Tiramisu mousse maken

  • Klop de slagroom stijf en plaats in de koelkast
  • Zet ondertussen de koffie of espresso
  • Klop met een mixer de mascarpone los met de suiker
  • Voeg koffie naar smaak en vanille extract toe
  • Schep de slagroom er luchtig doorheen
  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een laagje in 4 mooie glazen
  • Bestrooi met cacaopoeder en spuit nog een laag mascarponemengsel
  • Herhaal de laagjes en eindig met mascarponemengsel
  • Versier met wat chocoladeschaafsel

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...