Een berichtje van mijn slager over het arriveren van de Prime selected Striploin steak was voldoende om er meteen op af te gaan. Ik kan niet wachten tot Kerst. Wat een mooi stuk vlees van Schotse runderen! Een geweldig mooie entrecote met een randje vet en een beetje vetdooradering. Dat randje vet is belangrijk omdat de smaak geconcentreerd wordt in het vet. Meebakken dus en de liefhebber eet het ook op. Het is erg mals vlees en ietsje steviger dan ossenhaas. Niet teveel poespas. Gewoon bakken en genieten! Lekker met gebakken krieltjes met knoflook en rozemarijn en broccolipuree.
Nodig voor 2 personen
- 2 Striploin steaks
- 1 stronk broccoli
- 1 klein ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, gepest
- Krieltjes met schil
- Boter
- Peper en zout
- Olijfolie
- Verse rozemarijn
Striploin steak met krieltjes en broccolipuree
- Was en kook de krieltjes 5 minuten
- Snijd de roosjes van de broccoli en kook met zout bijna gaar
- Verwarm wat olijfolie in een pannetje en fruit de ui en 1 geperst teentje knoflook
- Voeg de broccoli toe en bak even mee
- Pureer met de staafmixer tot een grove puree
- Giet de krieltjes af en bak in boter gaar, voeg knoflook en rozemarijnnaaldjes toe
- Bestrooi het vlees met peper en zout
- Smelt lekker veel boter in de pan en bak de entrecote elke kant 2-3 minuten
- Haal de entrecote uit de pan en laat even rusten
- Snijd het vlees in mooie plakjes
- Leg op het bord een hoopje broccolipuree en daarop het vlees
- Serveer met de krieltjes,
- Smakelijk!