Koekjes bakken is leuk, het ruikt lekker in huis en dat maakt alles ook wat gezelliger in deze tijd van het jaar. Vooral deze Arnhemse meisjes zijn ovale hardgebakken koekjes […]
Categorie: Streekgerechten
Streekgerechten is een relatief nieuwe rubriek op Angeli kookt. Als je aan iemand vraagt wat nu een typisch gerecht uit een bepaalde provincie of streek is dan blijkt het toch lastig. Vaak kom je uit op zoet en gebak maar ik ben vooral op zoek naar warme maaltijd gerechten. Heb je nog suggesties? Ik hoor het graag van je.
Kruukplaetjes
Voor de categorie “Uit de provincie” heb ik Kruukplaetjes voor je. Koekjes gebakken in een droge koekenpan. Handig en ontzettend lekker bros. De koekjes komen van Goeree Overflakkee uit de […]
Zeeuwse kruidkoek
Mijn pas aangeschafte bakblik moet natuurlijk wel gebruikt worden. Deze Zeeuwse knop leent zich heel goed voor Zeeuwse kruidkoek. Lekker met veel koekkruiden en stukjes gember. Waarom Zeeuwse kruidkoek? Gewoon […]
Fries suikerbrood
Dit keer gaan we voor de rubriek Uit de provincie naar Friesland. Vroeger tijdens onze vakanties op Terschelling vond ik het heerlijk om dat zoete brood te eten. Te kleverig […]
Brabantse broeder
Laatst zat ik het programma Bed & Breakfast te kijken waarin 3 bed & breakfast eigenaren bij elkaar gaan logeren en hun waardering uitspreken. Leuk programma dat vooral met de […]
Brabants worstenbroodje
Hebben jullie alle nieuwjaarsrecepties en borrels inmiddels achter de rug? Ik had er vorige week 2 en allebei met aansluitend een stamppotbuffet. Was lekker hoor maar ik hoef nu even […]
Krollen
Ik werd onlangs getipt over Krollen. Krollen? Nooit van gehoord, wat zijn dat eigenlijk? Het is zijn anijsbroodjes die met Sinterklaas gegeten worden. Ze worden besmeerd met roomboter en belegd […]
Limburgs konijn in het zuur
Voor mijn nieuwe rubriek “uit de provincie” is Limburgs konijn in het zuur het eerste streekgerecht dat ik ga maken. Ik kom niet uit Limburg maar vroeger aten wij op […]
Zeeuwse bolussen
Wie kent ze niet? Die lekkere zoete, plakkerige koffiebroodjes uit Zeeland. Bolussen worden gebakken van wit brooddeeg dat tot een streng door bruine basterdsuiker wordt uitgerold en daarna wordt opgerold […]