Stoofperen zijn heerlijk, ik ben vast niet de enige die dat vind. Vooral de Gieser Wildeman. Die zijn al zoet van zichzelf en worden vuurrood. Stoofperen doen mij aan Kerst denken. Of in ieder geval de winter. Lekker die huiselijke geur als ze opstaan. Lekker als bijgerecht of als nagerecht met mascarpone, vanilleijs, yoghurt of gewoon met slagroom. Ik eet ze vaker als bijgerecht dan als stoetje. Dit keer kook ik ze in glühwein. Handig want daar zitten alle specerijen al in. Alleen nog een beetje suiker toevoegen.
Nodig voor stoofpeertjes in glühwein
- 1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
- 1 liter glühwein
- 1 steranijs (eventueel)
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker (eventueel)
Schil de peertjes maar laat ze heel. Doe ze in een pan met de rest van de ingrediënten en laat 2 uur zachtjes koken met het deksel op de pan.
Dat was het!