Voor deze kippendijen uit de oven is echt geen excuus te vinden om ze niet te maken. Met lekker veel groenten zoals tomaten, gele en rode paprika en rode uien. Doe alles in een ovenschaal en schuif in de oven. Klaar! Sticky chicken is een recept van Jamie Oliver en een echte maaltijd als je weinig tijd hebt om te koken. Wat niet in het recept staat zijn de krielaardappeltjes die ik ook bij de groenten in de schaal deed. Hoeft niet maar ik had er nog een paar liggen. Ok, het moet een uurtje in de oven maar ondertussen kun je even telefoneren, douchen, boekje lezen whatever. Binnen de kortste keren ruikt het heerlijk in huis! Lijkt een beetje op Provencaals stoofpotje maar dan zonder olijven en botjes van de kippenbouten, ook erg lekker!
Nodig voor sticky chicken
4 personen – bereidingstijd 1 uur en 10 minuten
- 4 grote rijpe tomaten
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 6 kippendijfilets, zonder vel
- 4 teentjes knoflook
- ½ bosje verse tijm
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 6 krielaardappelen
Zo maak je de kippendijen uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180º C
- Zet de ovenschaal klaar
- Snijd de tomaten in vieren in doe ze in een ovenschaal
- Snijd de uien in grove stukken en doe ze bij de tomaten
- Snijd de paprika’s grof (verwijder de zaadjes) en voeg ook toe
- Was de ongeschilde krieltjes, snijd de grotere exemplaren in vieren en de kleinere in tweeën
- Leg de ongeschilde knoflooktenen tussen de groenten
- Leg de kippendijfilets op de groenten
- Bestrooi het geheel met lekker veel tijm, paprikapoeder en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn
- Hussel alles goed door elkaar maar zorg ervoor de er geen groenten op de kip liggen
- Zet de schaal 1 uur in de oven en keer de kippendijfilets regelmatig
De ongepelde teentjes knoflook worden heerlijk zoet – knijp ze na het bakken uit hun schilletje.
Lekker met een simpele salade of brood
Bron: Jamie Oliver Limited met een kleine toevoeging van mezelf