Voor Franse Steak Tartare en Duitse biefstuk moet het rundvlees gehakt worden en niet gedraaid want anders verdwijnt de grove structuur. Het is dus écht gehakt met onregelmatige stukjes. De Fransen serveren het rauw maar in Nederland bakken we liever. In Frankrijk doen ze dat ook wel maar dan heet het Steak Haché en wordt het kort gebakken. Maar de Fransen zouden de Fransen niet zijn als ze wat extra’s toevoegen. De Duitse biefstuk bevat gehakt vlees, ei, peper en zout en een ragfijn gesneden uitje. De Franse Steak Tartare heeft er nog augurkjes en mosterd doorheen.
Rauw is ie supermals maar niet iedereen is gecharmeerd van een hoopje rauw vlees met een rauwe eidooier op het bord. Je bent wel erg snel klaar, dat wel….maar bakken kan dus ook. In huize Angeli Kookt is de drempel wat groot om het rauw te eten dus wordt er ook gebakken. Heel kort dus…
Nodig voor Steak Tartare en Duitse Biefstuk
2 personen
- Gehakt staartstuk van het rund, vraag je slager het voor je te hakken
- Extra vergine olijfolie
- Worchestersauce
- Grove mosterd
- Dijon mosterd
- Tabasco
- 1 eidooier
- 2 theelepels grof zeezout
- 2 theelepels vers gemalen peper
- 50 gram zure augurken, fijngesneden
- Fijngehakte peterselie
Steak Tartare en Duitse biefstuk
Doe het gehakte vlees in een kom en breng op smaak met de olie, eidooier, Worchestersauce, mosterd, tabasco, zout en peper. Proef tussendoor want het mag best pittig zijn. Doe dan de augurkjes erdoor.
Gebruik een grote steekring om zo het vlees mooi te serveren. Maak een kuiltje in het midden en leg daar een eidooier in.
Liever een gebakken versie? Maak een bol per persoon van het gehakte vlees en druk wat plat. Bak in boter 3 minuten aan elke kant.
Lekker met geroosterd stokbrood en wat salade og witlof met aardappeltjes