Het is even geleden dat ik iets plaatste. Een jaar lang heb ik elke dag een gerechtje geplaatst, tot juli dit jaar. Omdat ik fulltime werk en nu ook verder van huis moet valt het me zwaar om elke dag een nieuw recept te plaatsen. Eerlijk is eerlijk. Ik mis dat enorm maar dat maak ik in de weekenden goed. Althans, dat is de planning. De laatste paar weekenden is het eigenlijk te mooi weer geweest om binnen te blijven. Dat kan namelijk nog vaak genoeg.
Planning
Mijn planning ziet er meestal hetzelfde uit. Op zaterdagochtend maak ik een lijstje met gerechten die ik wil maken dat weekend en de week die er op volgt. Dan boodschappen doen en daarna de keuken in.
Als ik naar de statistieken van mijn website kijk dan heeft het aantal bezoekers er niet onder geleden. Goed te zien. Maar……vanaf komend weekend ga ik weer lekker genieten van mijn hobby. Ik moet alleen nog even daglichtlampen kopen want zonder deze lampen fotograferen ziet er niet uit.
Koolhydratenarm
Voor nu heb ik weer een nieuw receptje voor je, zoete aardappel pastinaken puree. Lekker met een appeltjes en gebakken spekjes of een alternatief daarvan. Aangezien zoete aardappel eigenlijk geen aardappel is maar groente is het mooi meegenomen dat gerecht koolhydratenarm is. Het lijkt op hutspot maar zo smaakt het niet.
Nodig voor stamppot zoete aardappels en pastinaken
- 500 gram zoete aardappels
- 500 gram pastinaken
- handje amandelen, ongezouten
- 1 appel bijvoorbeeld goudreinet
- 50 gram runderham of spekjes als je varkensvlees eet (ik dus niet)
- peper en zout
Zo maak je het
- Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes
- Schil de pastinaken en snijd ook in blokjes
- Breng water aan de kook en voeg de aardappels en pastinaken toe. Kook alles gaar
- Snijd de runderham in stukjes en bak even in olijfolie. Als je spekjes bakt hoef je ze natuurlijk niet in stukjes te snijden
- Schil een appel en snijd ook in blokjes en laat even met de aardappels en pastinaken meekoken
- Giet af en stamp de groenten grof
- Schep de ham of spekjes erdoor en breng op smaak met peper en zout
- Snijd de amandelen grof en meng door de stamppot
Je kunt ook de appelblokjes op het laatste moment toevoegen en dus niet meekoken