Spaghetti con tonno, limone e rucola. Wat mij betreft een variant op spaghetti aglio, olio en peperonchino. Simpel en heel belangrijk voor een gewone werkdag, heel snel klaar. Eenvoud op zijn best dus. De knoflookolie met rode peper wordt aangevuld met tonijn en rucola en een beetje citroensap.
Geen zin om uitgebreid te koken
Zo moe als ik vandaag was had ik geen zin om te uitgebreid te koken. Ja, dat komt weleens voor maar niet zo vaak. Hoewel ik altijd barst van de energie en je me vast zou moeten binden op een stoel heb ik nu weinig fut. Soms heb je gewoon teveel aan je hoofd, moet je overal aan denken en toch eigenlijk ook weer niet, maar wil je toch goed eten. Het restje aspergesoep vooraf en daarna deze spaghetti met tonijn. Die vrolijke en frisse kleuren maken me weer helemaal blij.
Nodig voor de spaghetti met tonijn
4 personen – bereidingstijd 20 minuten
- 300 gram spaghetti
- 6 grote zoete tomaten of 18 kerstomaatjes
- 2 spaanse rode pepers in plakjes
- 4 tenen knoflook in plakjes
- 6 eetlepels goede olijfolie
- 10 gram rucola
- 1 citroen
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het
- Kook de spaghetti in ruim water met zout gaar
- Fruit knoflook, pepertjes en de helft van de tomaatjes in de olijfolie tot de knoflook goudbruin is. Zet dan het vuur uit
- Giet de spaghetti af en voeg bij de knoflookolie
- Voeg tonijn, de rest van de tomaatjes en de rucola toe
- Verwarm het geheel kort en meng goed
- Knijp 1 citroen uit boven de spaghetti
- Schep in diepe borden en strooi er wat parmezaanse kaas over
Buon appetito!