Pasta

Spaghetti met tonijn, citroen en rucola

Spaghetti con tonno, limone e rucola. Wat mij betreft een variant op spaghetti aglio, olio en peperonchino. Simpel en heel belangrijk voor een gewone werkdag, heel snel klaar. Eenvoud op zijn best dus. De knoflookolie met rode peper wordt aangevuld met tonijn en rucola en een beetje citroensap.

Geen zin om uitgebreid te koken

Zo moe als ik vandaag was had ik geen zin om te uitgebreid te koken. Ja, dat komt weleens voor maar niet zo vaak. Hoewel ik altijd barst van de energie en je me vast zou moeten binden op een stoel heb ik nu weinig fut. Soms heb je gewoon teveel aan je hoofd, moet je overal aan denken en toch eigenlijk ook weer niet,  maar wil je toch goed eten. Het restje aspergesoep vooraf en daarna deze spaghetti met tonijn. Die vrolijke en frisse kleuren maken me weer helemaal blij.

Spaghetti met tonijn

Nodig voor de spaghetti met tonijn

4 personen –  bereidingstijd 20 minuten

  • 300 gram spaghetti
  • 6 grote zoete tomaten of 18 kerstomaatjes
  • 2 spaanse rode pepers in plakjes
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 6 eetlepels goede olijfolie
  • 10 gram rucola
  • 1 citroen
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Kook de spaghetti in ruim water met zout gaar
  • Fruit knoflook, pepertjes en de helft van de tomaatjes in de olijfolie tot de knoflook goudbruin is. Zet dan het vuur uit
  • Giet de spaghetti af en voeg bij de knoflookolie
  • Voeg tonijn, de rest van de tomaatjes en de rucola toe
  • Verwarm het geheel kort en meng goed
  • Knijp 1 citroen uit boven de spaghetti
  • Schep in diepe borden en strooi er wat parmezaanse kaas over

Buon appetito!

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...