Oftewel spaghetti met gehaktballetjes. Italianen eten pasta met saus, niet andersom. Ook in mijn recept niet erg veel saus. Ik heb altijd basilicum, gehakt en kilo’s gedroogde pasta in huis. Soms maak ik de pasta zelf maar deze keer neem ik de gedroogde. Bereidingstijd = 30 minuten.
Nodig voor 6 personen
- 400 gram gezeefde tomaten
- 400 gram spaghetti
- 400 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 ei
- 1 middelgrote gekookte fijngestampte aardappel
- bloem
- geconcentreerde tomatenpuree
- peterselie
- basilicum
- peterselie
- parmigiano
- olijfolie
- zout en peper
Spaghetti con le polpette
- Ui fijnhakken samen met de peterselie
- Doe het in een kom met het gehakt, ei en de fijngestampte aardappel
- Peper en zout toevoegen
- Maak een dozijn balletjes ter grootte van een walnoot
- Rol de balletjes door de bloem en bak ze in 5 eetlepels olijfolie
- Voeg als de balletjes bruin zijn de gezeefde tomaten en 2 eetlepels tomatenpuree toe
- 2 blaadjes basilicum en peper en zout erbij
- Zachtjes laten koken tot een dik sausje
- Ondertussen de spaghetti koken en afgieten
- Voeg de spaghetti bij de balletjes en bak nog 1 minuut
- Dien gezellig op in een schaal en bestrooi rijkelijk met stukjes gescheurde basilicum
- Beetje geraspte parmigiano er over
Lekker met Insalata Caprese
Buon appetito!