Pasta

Spaghetti aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no

Hoe simpel kan het zijn? Spaghetti aglio e olio is een binnen-10 minuten-klaar-gerechtje. Ik neem meestal spaghetti integrale, de volkoren versie dus. Net als bruin brood beter is dan wit brood, is volkoren pasta ook gezonder dan de witte versie. Het bevat veel meer vezels en de betere koolhydraten waardoor het hongergevoel langer wegblijft.

Pasta aglio e olio

Nodig voor de spaghetti aglio e olio (2 personen)

  • 1 rode peper, in plakjes
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 1 dl olijfolie, extra vergine
  • Verse peterselie
  • Spaghetti, kan ook andere pasta maar dat smaakt toch anders

Zo maak je het

  • Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en zout
  • Fruit de knoflook en de peper in de olijfolie
  • Giet de spaghetti af en voeg het bij de olijfolie bak het even kort mee
  • Dien op en strooi er lekker verse Parmezaanse kaas en wat peterselie over

Eet smakelijk en natuurlijk ook weer lekker met de Insalata Caprese of Rucolasalade met tomaatjes en pijnboompitjes

 

aglio e olio

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...