Snijbonensalade is niet echt een salade waar ik aan zou denken. Omdat we op vakantie zouden gaan en de koelkast nog vol met allerlei eten lag dat op moest kwam ik nog wat snijbonen tegen. Even een recept zoeken dus met snijbonen en misschien nog wat hazelnoten er doorheen. Het is een lekkere salade geworden en bovendien heel fijn, snel klaar. Lekker met brood, of kip en couscous.
Nodig voor snijbonensalade
2 personen
- 25 gram hazelnoten
- eetlepel sesamzaad
- 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 400 gram snijbonen
- 80 gram half-gedroogde tomatenop olie
Zo maak je de snijbonensalade
- Rooster de hazelnoten, sesamzaad, koriander en komijn ongeveer 3 minuten in een droge, hete koekepan
- Laat afkoelen en maal kort tot een grof kruim in een keukenmachine
- Snijd de snijbonen in schuine stukken en kook ze 3 minuten beetgaar
- Giet af onder stromend en koud water
- Schep de half-gedroogde tomaatjes met 1 eetlepel olie door de snijbonen
- Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout
- Bestrooi met de specerijen en serveer direct