Tomatensoep heb je in heel veel varianten. Het liefst maak ik hem met verse tomaten, gehaktballetjes en basilicum maar nu even niet. Doordeweekse dag en druk, druk, druk, wie kent het niet. Dus deze keer een hele snelle tomatensoep met kip. Ook lekker als lunchgerecht.
Snelle tomatensoep met kip (4 – 5 personen)
- 1 liter tomatensap (fles of pak)
- 1 klein potje appelmoes (250 ml)
- 1 potje kippebouillon met stukjes kip (35 cl)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel zoete ketjap
- 1 stengel prei, fijngesneden
- peper en zout
Verwarm tomatensap in een pan, voeg de kippebouillon met kip toe en de appelmoes. De appelmoes zorgt voor een licht binding en zoete smaak. Ketjap erbij en de prei. Laat tegen de kook aankomen en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met focacciabrood.