Die heerlijke geur van gebakken brood uit de Provence wil je na je vakantie nog lang vasthouden. Dit rozemarijnbrood bevat naast rozemarijn ook knoflook en oregano. Het ruikt heerlijk en je waant je weer terug in Frankrijk. Lekker met een glaasje wijn of bij een kop verse tomatensoep.
Nodig voor het Rozemarijnbrood
- 500 gram bloem
- 1 zakje droge gist (7 gram)
- 250 ml lauw water
- 50 ml olijfolie
- 1/2 theelepel suiker
- 1 theelepel zeezout
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- 2 theelepels rozemarijn
Rozemarijnbrood maken
- Pel en pers de knoflook
- Zeef de bloem, de suiker en het zout in een beslagkom
- Meng de knoflook, oregano, rozemarijn en de gist door de bloem
- Voeg het water toe
- Meng het deeg en voeg de olijfolie toe
- Nog even lekker doorkneden
- Dek de kom af met plastic folie of een natte theedoek
- Laat het deek zo’n 30 minuten rijzen
- Verwarm de oven tot 180o C
- Maak op de bakplaat een vorm zoals je graag wilt ongeveer 2 centimeter dik is.
- Afdekken en no 15 minuten rijzen
- Strooi nu nog wat rozemarijntakjes over het deeg
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven
- 30 minuten bakken tot het brood hol klinkt