Roze koeken doen me aan mijn schooltijd denken. Op de terugweg van school fietsen we altijd langs het snoepwinkeltje voor een lekkere roze koek. En weet je wat? Roze koeken maken is een leuk werkje. Een half uurtje en dan ben je klaar! Veel lekkerder dan die uit de supermarkt.
Nodig voor 10 kleine heel erg roze koeken
Cake
- 110 gram bloem
- 100 gram zachte roomboter
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- Zout
- Muffinvorm
Tip: In plaats van een muffinvorm kun je ook kleine taartvormpjes gebruiken
Glazuur/fondant
- 100 gram poedersuiker
- 2 eetlepels gezeefde frambozen (sap)
Tip: In plaats van frambozen kun je ook aardbeien of bietensap gebruiken
Bereiding (30 minuten)
Cake
- Over voorverwarmen op 160 graden Celcius
- Mix de boter en de suiker tot een glad luchtig mengsel
- Voeg een voor een de eieren toe en meng goed tot alles is opgenomen
- Doe de gezeefde bloem erbij en goed mengen
- Beboter de muffinvorm of de taartvormpjes
- Bak de cakejes 20 minuten op 160 graden Celcius
- Laat afkoelen
Glazuur
- Met een lepeltje de frambozen door een klein zeefje persen
- Voeg het sap bij de poedersuiker en roer goed tot er een egale massa ontstaat
- Doop de cakejes in de roze glazuur of besmeer met een lepel
Bron: Koken met Karin