Onder het mom, varieer eens met aardappels, heb ik rösti rondjes gebakken. Je kunt ze ook aardappelkoekjes noemen. Rösti is in Zwitserland een nationaal gerecht. Oorspronkelijk het ontbijt van boeren maar tegenwoordig is het een bijgerecht. Er bestaan veel recepten voor rösti en je kunt er ook enorm mee variëren. Het is gewoon een koek van geraspte aardappel. Je kunt paprika, kaas of ui meebakken of knoflook en verse kruiden. Ik maak het liefst kleine rondjes.
Nodig voor rösti rondjes
4 personen – bereidingstijd 15 minuten
- 4 grote aardappels
- 2 geperste teentjes knoflook
- versgemalen peper
- zout
- tijm
Zo maak je rösti rondjes
- Rasp de aardappels grof
- Breng op smaak met peper en zout
- Voeg de knoflook en tijm toe
- Meng alles goed door elkaar
- Verhit wat olie in een koekepan
- Schep met een lepel hoopjes aardappel in de pan en druk met een spatel plat
- Bak ongeveer 3 minuten per kant op een gematigd vuur
- Laat uitlekken op keukenpapier
Bak er niet teveel tegelijk
Je kunt ook 1 grote rösti bakken, keer deze dan door de koek op een plat bord te laten glijden, houd de pan er ondersteboven op en keer om