Vroeger at ik rode bietjes alleen gekookt met aardappels en een stukje vlees. Gewoon van thuis uit overgenomen. Was lekker hoor, daar gaat het niet om maar de biet is zo veelzijdig. Deze rode bietensalade met appel en feta is bij mij in de zomer favoriet. Het is zo’n lekkere combinatie met het zilte van de feta en het zoete van de appel. Bovendien voldoet het ook aan paleo. Deze bieten haalde ik uit mijn eigen moestuin maar je moet ze voor deze rode bietensalade met appel en feta eerst wel een koken. Wil je nog sneller klaar zijn? Koop dan de voorgekookte bietjes bij de groenteboer of in de supermarkt. Je weet wel, die met 4 in een vacuĆ¼m verpakt zakje. Ze zijn heel gezond voor je, die bieten. Een bron van vitamines A en C, veel ijzer en voedingsvezels.
Nodig voor de rode bietensalade met appel en feta
2 personen
- 4 gekookte rode bietjes
- 1 appel
- 1 blok feta
- balsamicoazijn (met dadels en vijgen)
- 50 gram pecannoten
- 2 takjes verse munt
Zo maak je de rode bietensalade met appel en feta
- Snijd de bietjes, de ongeschilde appel en de feta in kleine blokjes
- Verdeel alles over een mooie schaal en besprenkel met goede, stroperige balsamicozaijn.
- Strooi er de noten overheen en versier met de blaadjes verse munt
Bron: Foodies magzine