Oorspronkelijk bestaat pesto uit olijfolie, basilicumblaadjes, zeezout, knoflook, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Dat is de pesto Genovese.
Deze beroemdste Italiaanse saus kun je eigenlijk overal doorheen doen. Normaal gesproken maak ik deze pesto Genovese maar met deze keer zijn de walnoten en rucola in plaats van pijnboompitjes en basilicumblaadjes aan de beurt. Deze pesto is vrij uitgesproken en in een handomdraai gemaakt. Eerder maakte ik daar ook al eens een variant op en dat was het recept van de tagliatelle met walnotenpesto en paarse spruitjes. Een supergoede combinatie met de notige smaak van de paarse spruitjes.
Zelfgemaakte pesto is veel lekkerder
Nu houd ik het nog simpeler; pasta met walnotenpesto. Ik kan het niet genoeg herhalen maar zelfgemaakte pesto is zoveel lekkerder dan uit een potje. Gebruik wel goede parmezaanse kaas trouwens.
Nodig voor de walnotenpesto
- 80 gram rucola
- 50 gram gepelde walnoten
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel citroensap
- zeezout
- 1 teen knoflook
- versgemalen peper
- 200 ml goede olijfolie
Recept walnotenpesto
Het is niet meer werk dan alles op de olijfolie na in een keuken machine mengen en daarna de olijfolie erbij te schenken. Proef en voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.