Het is weer zaterdag en tja ondanks dat de winkels elke dag tot ‘s avonds laat open zijn zit het toch bij het merendeel van de bevolking in hun systeem om op zaterdag, soms met het hele gezin, boodschappen te doen. Sommigen zitten hier bij de lokale supermarkt gezellig te socializen onder het genot van een bekertje verse koffie, gratis natuurlijk. Ik kan me gezelligere locaties voorstellen maar ieder zijn ding,
Fulltime werken weerhoudt mij om ‘s avonds naar de supermarkt te gaan. Gewoon geen zin in. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik haat boodschappen doen in een supermarkt op zaterdag. Ik ga liever op mijn gemak naar die gezellige speciaalzaakjes waar je nog advies krijgt, een gezellig praatje maakt en met lekkere verse producten naar huis gaat. Dat geldt voor de slager, de bakker, de groenteboer en de viswinkel. Naar de markt gaan is trouwens ook niks voor mij. Ik heb er geen geduld voor.
Het is zaterdag en tijd voor vis. Tonijn deze keer. Niet echt een goedkoop visje maar hé waarom niet? Superlekkere, magere en stevige steak als een biefstuk. Heerlijk met kerstomaatjes en basilicum uit de oven. Lekker mager en koolhydratenarm.
Dit heb je nodig
- 2 tonijnsteaks
- 250 gram kerstomaatjes
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld met water
- 1 glas droge witte wijn of vermouth
- handje basilicumblaadjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven op 180º C
- Bestrooi de steaks met peper en zout
- Vet een braadslede in met een beetje olijfolie
- Leg de steaks in de braadslede
- Snijd de tomaatjes doormidden en schep met een lepeltje of met je vingers de pitjes eruit
- Doe de tomaatjes in een schaal met de basilicum, knoflook en de wijn of vermouth
- Meng goed en schenk het mengsel over de steaks
- Bedek met aluminiumfolie en zet 10 – 20 minuten in de oven, let op, niet te lang anders wordt de tonijn droog
- Schenk zo nu en dan wat braadvocht over de steaks
Eet er een gepofte zoete aardappel bij