Opeens was er die trek in popcorn. Geen idee waar het vandaan kwam. Ken je dat? In het nieuwste boek van Tom Kerridge vond ik een recept van popcornrepen. Niet echt heel erg calorie verantwoord maar het zag er uitnodigend uit. Handig als je alles in huis hebt want dan is het in no-time gemaakt. Het hoeft niet in de oven en in een luchtdicht doos is het wel een paar weken houdbaar. Nieuwsgierig? Maak hem gewoon! Voor de zoetekauw, dat wel!
Nodig voor popcornrepen
- 200 gram marshmallows
- 70 gram keukenstroop
- 50 gram boter
- 120 gram popcorn, liefst naturel maar ik had de zoete
Zo maak je de popcornrepen
Belangrijk is dat je de vorm al klaar hebt staan want eenmaal van het vuur koelt de massa snel af en kun je het niet meer vormen.
- Smeer een vierkante vorm in met boter en bekleed de vorm met bakpapier
- Vet vervolgens het bakpapier in.
- Smelt boter met de stroop op een laag vuur
- Doe de marshmallows erbij en laat zachtjes helemaal smelten. Roer tussendoor goed anders brandt het aan.
- Haal de pan van het vuur en schep snel gelijkmatig de popcorn er doorheen
- Schep de massa direct in de vierkante vorm en druk de popcorn wat aan en verdeel het gelijkmatig
- Laat helemaal afkoelen en snijd er repen van.
P.S. Ik heb 2 exemplaren van het nieuwste Engelstalige kookboek van Tom Kerridge. Dat is een beetje veel dus ik verkoop er een. Belangstelling? Stuur een berichtje.