Ragoutbakjes of pasteibakjes maak je heel simpel zelf van bladerdeeg. Vierkant, rond, ovaal, groot of klein? Je kunt het zelf bepalen. Kleine ragoutbakjes met allerhande lekkere dingen gevuld zien er gezellig uit , zijn erg lekker en zijn leuk borrelhapjes. Maar ook de grotere broers vallen in de smaak. Helemaal als je ze vult met eigen gemaakte ragout zoals champignonragout. Deze bakjes maak je voortaan ook zelf.
Nodig voor ragoutbakjes
4 personen – bereidingstijd 35 minuten
- 8 vellen diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 2 uitsteekvormen of glazen met 2 verschillende doorsnedes
Zo maak je ronde ragoutbakjes
- Verwarm de oven op 220º C
- Eerst maken we de bodem. Steek met de grootste uitsteekvom de bodem uit de 8 vellen bladerdeeg
- Nu maken we de rand. Steek met een vorm van een kleinere doorsnede uit 4 van de eerdere cirkels een kleiner rondje.
- Van de kleinere uitgesneden vorm gebruik je de rand
- Leg de 4 grote deegplakjes op bakpapier
- Leg op elke deegbodem nu de kleinere vorm
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem
- Bak ze 15 minuten in de oven goudbruin
Door het bakken ontstaat het dekseltje van het bakje vanzelf. Dit snij je even los voordat je serveert.
Wil je extra hoge bakjes maak dan meerdere randen op elkaar
Van het overgebleven deeg maak je bijvoorbeeld kaasstengeltjes