Quiche, ook wel bekend als hartige taart. Oorspronkelijk komt ie uit Duitsland. Met een een hartige taart kun je alle kanten op qua vulling; groenten, kaas en vlees of vis. De bodem wordt betaat uit (blader)deeg. Je kunt er best creatief mee zijn, dus leef je uit. Mijn quiche maak ik deze keer met een bodem van bladerdeeg en een vulling van tomaten, uien, champignons en ei. Je kunt een grote taart maken maar ik maak 4 kleintjes. Ook lekker als lunchgerechtje maar 2 mini’s per persoon is voldoende voor het avondeten.
Nodig voor 4 mini’s, neem voor 1 grote taart de dubbele hoeveelheid
- 3 tomaten
- 1 ui
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 teen knoflook
- 3 eieren
- 2 eetlepels creme fraiche
- 4 plakjes bladerdeeg (uit de vriezer)
- peper en zout
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- Scheutje witte wijn
- Zonnebloemolie
- Plukje krulpeterselie
- 4 bakvormpjes
Quiche maken
- Laat bladerdeeg ontdooien
- Snijd ui, champignons, knoflook en tomaten fijn
- Fruit de ui met de knoflook
- Blus af met de wijn
- Voeg de de champignons toe en bak mee
- Voeg de tomaten toe
- Breng op smaak met peper,zout en oregano
- Laat even pruttelen
- Klop de eieren en de creme fraich en voeg de oregano en peper en zout toe
- Verwarm de oven op 200º C
- Bekleed de bakvormjes met bladerdeeg en snij het overtollige van de rand
- Vul de vormpjes met de tomatenvulling
- Schenk het eiermengel tot de rand
- Fijngesneden peterselie er bovenop
- Bak 15-20 minuten