Deze ovenschotel is zo makkelijk en je kunt er eindeloos mee combineren. Het leukst vind ik het om zoiets in van die 1 persoonsschaaltjes de oven in te schuiven. Dan weet je ook dat je nooit teveel maakt en je kunt geen 2e keer opscheppen ;-) De Provençaalse ovenschotel bereid je binnen een uur. En dat is inclusief de 20 minuten in de oven.
Nodig voor Provençaalse courgetteschotel
2 personen – bereidingstijd
- 150 gram rundergehakt
- 1 grote tomaat, in blokjes
- 1 ui, versnipperd
- 1 courgette, in blokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 theellepel chilipoeder
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 teen knoflook, geperst
- 75 ml room
- roomboter
- peper en zout
- 100 gram belegen kaas, geraspt
Zo maak je de Provençaalse courgetteschotel
- De oven voorverwarmen op 180º C
- Verhit roomboter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig
- Voeg het gehakt toe en bal het rul
- Doe de tomatenpuree erbij en laat een paar minuten pruttelen. (2 à 3 minuten)
- Doe de courgette, tomaat chilipeper, kruiden en de room bij het gehaktmengsel en schep alles goed door elkaar. Laat zo’n 5 minuten pruttelen. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe
- Doe het mengsel in 2 kleine 1 persoons ovenschaaltjes en bedek met de geraspte kaas
- Zet de schaaltjes in de oven en bak in 20 minuten gaar of tot de kaas lekker gesmolten is.