Met dit lekkere vegetarische voorgerecht gaat je diner alvast heel goed van start. Het is een recept voor heerlijk gevulde portobello met gorgonzola. Gorgonzola is een typische smaak waar je van houdt of van gruwelt. Ik ben een liefhebber van deze wat ziltige kaas. Gesmolten is het kaasje wat minder scherp. Dit is in elk geval een lekker voor gevulde portobello’s met gorgonzola. Houd je niet van gorgonzola dan heb ik nog wel een ander gerechtje met portobello’s gevuld met groenten en rijst.
Nodig voor portobello met gorgonzola
4 personen – bereidingstijd 30 minuten
- 4 portobello champignons
- 4 eelepels olijfolie
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
- 200 gram gorgonzola
- 2 sjalotten
- 1 eetlepel tijm (blaadjes)
- 50 gram rucola
Portobello met gorgonzola
- Bekleed de een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200º C
- Snijd de steeltjes uit de portobello en smeer de paddestoel in met olijfolie
- Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier
- Leg op elk plakje bladerdeeg een portobello
- Vouw de hoeken van het deeg om de portobello
- Snijd de gorgonzola in 4 gelijke stukken en strooi er wat tijmblaadjes en peper en zout over
- Druppel er ook nog wat olijfolie over
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellotaartjes 20-25 minuten goudbruin
- Verdeel wat rucola over 4 borden en leg de taartjes er boven op