In een handomdraai maak je van bladerdeeg en restjes groenten een overheerlijke plaattaart met pesto en groenten. Handig als je snel iets met veel groenten op tafel wilt zetten. Schuif in de oven en ondertussen doe je iets anders.
Pesto zelf maken
De pesto maak je natuurlijk zelf maar als je heel veel haast hebt dan kun je uiteraard een potje pesto gebruiken. Ik vind die smaak totaal anders dan de vers gemaakte maar jij bepaalt natuurlijk.
Nodig voor plaattaart met pesto en groenten
2 personen – bereidingstijd 25 minuten
- 1 rol bladerdeel uit de koeling
- 1/2 aubergine
- 1/2 courgette
- 1/2 winterwortel
- 1/2 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 dunne prei
- 1 teen knoflook
- 1/2 blok feta
- Pesto
- Basilicum
Plaattaart met pesto en groenten
- Verwarm de oven op 200 ºC
- Maak de pesto
- Snijd de groenten fijn en roerbak in olijfolie
- Rol ondertussen het bladerdeeg uit en vouw de buitenranden om
- Smeer de bodem van het bladerdeeg in met 2 eetlepels pesto of naar smaak
- Schep de groenten op het bladerdeeg en verbrokkel de feta erover
- Bak gaar en goudbruin in de oven 15 tot 20 minuten
- Strooi er voor het serveren basilicumblaadjes
Tip: in plaats van feta kun je ook mozzarella gebruiken