Onder het mom van “het is vakantie dus ik eet lekker makkelijk” heb ik weer eens een pizza gebakken en heerlijk in het zonnetje op zitten eten. Behalve pizza quattro formaggi is pizza salmone mijn 2e favoriet onder de pizza’s. Lekkere gerookte zalm, rode uien en een paar kappertjes. Natuurlijk maak ik nu ook het pizzadeeg zelf. Eigenlijk kun je gewoon alles op een een pizza doen wat jij lekker vindt. Meestal vind ik een pizza met vis niet zo heel erg lekker, ondanks dat ik een echte visliefhebber ben. Maar deze met gerookte zalm is toch wel heel erg lekker. Het pizzadeeg maak je van harde tarwe en droge of verse gist. Allebei heb ik al eens gemaakt. Probeer het uit en ervaar wat jij het lekkerst vindt. Als basissaus kun je heel snel wat maken met tomatenpuree maar ik gebruik vaak de saus die ik ook voor gnocchi maak als ik wat over heb. Net zo handig namelijk.
Nodig voor pizza salmone
4 personen
- Pizzadeeg met droge gist of met verse gist
- Basissaus van tomatenpuree of mijn tomatensaus
- Gerookte zalm
- 1 rode ui
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 bol mozzarella
- geraspte Parmezaanse kaas
Pizza salmone
- Maak het deeg
- Maak de tomatensaus
- Verwarm de oven op 220º C
- Smeer het deeg in met de saus
- Beleg de pizza met zalm, kappertjes, uien en de kazen
- Bak 10-15 minuten