Soms heb je ‘s avonds gewoon genoeg aan een lichte maaltijd of gewoon bij een zondagmiddaglunch. Een home made pitabroodje met kip kerrie. En dan niet de kipkerriesalade zoals je meestal wel kent maar met mango en knoflook. Je kunt een blikje mango gebruiken maar het is nog lekkerder met een verse mango. Natuurlijk hoef je niet eerst uren in de keuken te staan om een pitabroodje te maken. Deze koop je gewoon kant en klaar of je hebt ze ooit zelf al een gemaakt en bewaard in de vriezer. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.
Nodig voor pitabroodje kip kerrie
4 personen – bereidingstijd 150 minuten
- 4 pitabroodjes
- 1 grote kipfilet
- 1 verse mango, in stukjes of een blikje mango op sap (bewaard)
- 1 bekertje crème fraîche, 250 ml
- kerriepoeder
- 1 teentje knoflook, geperst
- scheutje zonnebloemolie
Zo maak je de pitabroodjes kip kerrie
- Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of grill tussen 2 hete platen op een grillpan
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak in de zonnebloemolie gaar
- Voeg de crème fraîche en de kerrie naar smaak toe
- Doe de mango erbij en als je een blik mango hebt gebruikt ook een beetje sap, anders gewoon een beetje water
- Voeg de knoflook toe en verwarm het geheel nog even. Breng op smaak met peper en zout
- Snijd het pitabroodje in en vul met de kip-kerrie
Liever iets anders met kip kerrie? Eet dan eens dit lunchbroodje gerookte kip en kerriemayo