Een pitabroodje eten geeft me altijd het gevoel dat ik licht gegeten heb. Laatst heb ik op een zondag superlekkere home made pitabroodjes gebakken maar had er natuurlijk net wat teveel voor ons tweetjes. En ja, wat doe je er dan mee? Zondag Falafel met pitabroodje, op maandag pitabroodje kipshoarma met knoflooksaus en op dinsdag pitabroodje Caprese met pesto. Ik noem het pita Caprese. Dat bleek een goed uit te pakken. Caprese is op zichzelf al een heerlijke salade maar op een pitabroodje is ook een goed idee! Lekker even in de oven om de kaas wat te laten smelten. Eet mijn pita Caprese met smaak!
Nodig voor pita Caprese
Lunchgerechtje 4 personen – bereidingstijd 15 minuten
- 2 lekkere pitabroodjes
- 2 zoete tomaten, in plakjes
- 2 bollen buffelmozarella, in plakjes
- Hoeveelheid pesto naar smaak
- Handje rucola
-
Pijnboompitjes
Zo maak je de pita Caprese
- Verwarm de oven op 180º C
- Grill de pitabroodjes of verwarm ze in een broodrooster
- Snijd de pitabroodjes doormidden
- Beleg de pitahelften dakpansgewijs met tomaten en mozzarella
- Smeer er de pesto over en strooi er wat pijnboompitten op
- Verwarm de broodjes even in de oven tot de kaas wat gaat smelten
- Beleg met wat rucola