Nu de dagen weer wat zonniger en warmer worden en we weer lekker buiten kunnen eten verlang ik toch wel weer naar een lekkere pastasalade. Uit mijn favoriete kookboek maak ik deze keer een pennesalade met kerrie, penne inslata al curry dus. Weer een dagje zonder vlees. Is niet erg. Ik merk dat ik me veel fitter voel als ik niet elke dag vlees eet.
Deze salade kun je eenvoudig van tevoren maken en is makkelijk als je de avond ervoor teveel pasta hebt gekookt. Pastasalade is bij uitstek een restjesrecept. Je kunt er eigenlijk vanalles in doen. Ook lekker als bijgerecht voor het geval je de barbecue weer te voorschijn hebt gehaald.
Nodig voor pennesalade met kerrie
4 personen – bereidingstijd 30 minuten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui in dunne plakjes
- 2 eetlepels kerrie
- 1 eetlepel bloem
- 2oo ml groentebouillon
- 400 gram penne
- 100 ml slagroom
- 1 kleine komkommer, geschil en in kleine klokjes
- zout
Zo maak je de pennesalade met kerrie
- Verhit de olie in een pan en doe er 1 eetlepel water, zout en de ui bij
- Bak in 5-6 minuten zacht en doorschijnend
- Roer de kerrie erdoor en bak even mee
- Roer er de bloem door en bak ook even mee
- Roer er beetje bij beetje de bouillon door
- Breng aan de kook , zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen
- Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen
- Kook de penne, giet af en laat uitlekken
- Roer er de slagroom door en laat afkoelen, niet in de koelkast
- Serveer voor het opdienen de kerriesaus door de pasta en bestrooi met de komkommerblokjes