Normaal gesproken bedenk ik op zondag wat ik die week ga koken. Dat deed ik eerst niet en bedacht gewoon op de dag zelf wat het ging worden of ik kocht op zaterdag maar wat en had geen plan. Gevolg daarvan was dat er veel weggegooid werd. Doordat ik nu goed plan en vaak met “restjes” gerechten bedenk hoeven we noet veel meer weg te gooien. We aten altijd al wel gevarieerd maar sinds ik enthousiast met mijn blog en foodfoto’s maken in de weer ben moet ik op de zaken vooruit lopen. Ik kan natuurlijk niet met paasgerechten tijdens Pasen of erna komen. Datzelde geldt voor alle feestdagen. Dat bedenk ik van tevoren. Dus als het straks Pasen is dan hebben wij thuis alle eiergerechten enzo al achter de kiezen. Nu heb ik nog geen paasgerecht voor je maar wel een lekkere salade. Sommige gerechten zijn doodeenvoudig en hebben niet veel nodig om er een superlekker gerecht van op tafel te zetten. Ze zijn vaak het lekkerst maar dan wel met goede en verse kwaliteitsproducten. Logisch nadenken geeft ook vaak verrassende combinaties. Zo ook deze heerlijke salade van buffelmozzarella met lekkere paddestoelen of goede kastanjechampignons. Gebruik goede olijfolie en verse basilicum. Lekker bijgerecht en weer eens wat anders dan Caprese!
Nodig voor deze salade met buffelmozzarella
- 1 bol goede kwaliteit buffelmozzarella
- 200 gram verse paddestoelen of kastanjechampignons
- Scheut goede olijfolie
- Verse basilicum
- Vers gemalen peper en grof zeezout
Zo maak je het
- Snijd de paddestoelen of kastanjechampignons grof
- Bak ze in wat olijfolie en voeg peper en zout toe
- Scheur de mozzarella in grove stukken
- Verdeel de paddestoelen en mozzarella over een bord
- Voeg wat basilicumblaadjes toe en besprenkel alles met olijfolie
- Doe er nog wat versgemalen peper over