Pasta

Paccheri con Ragù alla Napoletana

Paccheri con Ragù alla Napoletana, oftewel grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus. Het is waarschijnlijk afgeleid van het Franse ragout alhoewel dat meer een stoofschotel is dan een saus. Het is niet alleen maar een saus voor pasta maar een volledige maaltijd. De Napoletanen zijn wel heel precies over het vlees, runderlende (scamone). Het wordt gevuld en opgerold (braciole). Moet wel even pruttelen.

Paccheri

Nodig voor de braciole

  • 4 flinke dunne plakken runderlende
  • 2 eetlepels grof gehakte bladpeterselie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas

Nodig voor de saus

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 50 ml droge witte wijn
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Pasta

  • 400 gram paccheri
  • zout en peper

Zo maak je het

  • Leg de plakken vlees op een plank
  • Meng de peterselie, rozijnen, knoflook, parmezaanse kaas, pijnboompitten, zout en peper
  • Verdeel het mengsel in 4 porties en verdeel over het vlees
  • Rol de lapjes op en sluit met keukentouw of cocktailprikkers
  • Verhit olie in een pan en smoor de uien in 4-5 minuten
  • Leg het vlees in de pan en bak rondom bruin
  • Giet de wijn in de pan en laat de alcohol verdampen
  • Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe
  • Breng de saus zonder deksel aan de kook en draai dan het vuur laag
  • Laat de saus 1 1/2 uur zonder deksel op de pan pruttelen
  • Voeg als het nodig is wat water toe
  • Keer de rolletjes af en toe om en roer de saus kort door
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Kook de pasta, giet af en roer wat van de saus er door
  • Serveer met wat parmezaanse kaas erover
  • De braciole kun je er apart bij serveren maar ook in plakjes snijden

In plaats van paccheri kun je ook fusilli of rigatoni gebruiken

Bron: Antonio Carluccio’s Pasta

 

 

 

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...