Als je het even niet meer weet, en dat heb ik natuurlijk ook weleens, dan maak ik sla. Van die ouderwetse van vroeger met augurkjes, zilveruitjes en hard gekookte eieren. Gewoon wat je hebt liggen. Heb je geen klassieke slasaus dan maak je je eigen saus. Meng een volle eetlepel mayo met een halve eetlepel azijn. Beetje zout en peper erdoor en je hebt slasaus. Als je ervan houdt doe er dan gebakken spekjes door of als je geen varkensvlees eet, gebakken rookvleesblokjes.
Nodig voor ouderwetse sla
- Botersla
- 2 hard gekookte eieren
- 1 tomaat
- 1/2 komkommer
- augurkjes en zilveruitjes naar smaak
- 1 eetlepel mayonaise
- 1/2 eetlepel azijn
Was de sla, snijd de tomaat, komkommer, augurkjes en zilveruitjes. Maak slasaus door de mayo te mengen met de azijn en meng met de sla. Snijd de eieren in vieren en bestrooi met paprikapoeder.