Hoe leuk is het om per persoon een potje appeltaart te serveren. Ik zag het idee ooit een keer in een tijdschrift en besloot er mijn eigen versie van te …
Peren inmaken
Zitten voor het haardvuur nu in februari denk ik terug aan de zomer van vorig jaar. Was het maar weer zover. Kilo’s peren hebben we geplukt die zomer. Zeker 10 …
IJscappuccino
Gek op koffie en dol op ijs. In de zomer rijden we vaste prik naar de ijssalon in het dorp 7 kilometer verderop. Steevast nemen we altijd een ijscappuccino, de …
Mango-fool
Een romig dessert met fruit noemen de Engelsen een Fool. Deze mango-fool is zo eenvoudig te maken en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig. Dit is een basisrecept …
Kwark met lemon curd
En dan heb je eigenlijk met van alles in je koelkast zo een toetje gemaakt. Je kunt er hartstikke creatief mee zijn zonder direct naar de winkel te hoeven rennen. …
Bananenmousse met butterscotch
Eindelijk meer online! Vanaf begin dit jaar ben ik offline geweest. In die zin dat mijn laptop crashte, bijzonder voor een Mac dus, en het even duurde voor ik weer …
Bramentaart zonder oven
Meters kooktijdschriften heb ik. Soms vergeet ik dat ik ze heb en soms blader ik er nog eens doorheen. Zo ook deze keer. Ik zag in mijn fotobestand een heerlijk …
Bananenbroodjes
Ben je ook zo gek op banaan? En dan vooral de combinatie met chocolade en kaneel? Gebruik rijpe bananen voor dit recept. Eet het als nagerecht met wat slagroom en …
Kersentaart
Maandelijks valt Foodies Magazine bij mij in de brievenbus. Elke maand heerlijke recepten en mooie foto’s. Aangezien het nu kersentijd is viel mijn mond open bij het zien van de …