Koek, gebak en zoet Zelf maken

Meringues

Ken je ze nog? Die lekkere schuimkoekjes die zo heerlijk kraken en kruimelen? Ze zijn er in allerlei kleurtjes maar dat zijn in de meeste gevallen voedselkleurstoffen uit een flesje. Ik ben daar niet zo van. Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken en ik maak ze gewoon naturel.  Ik had namelijk eiwitten over van de lemon curd. Versier de koekjes met bijvoorbeeld lemon curd, een aardbei en een mintblaadje. Zo heb je heel eenvoudig en vrolijk uitziend koekje als je onverwacht bezoek krijgt.

MeringueNodig voor meringues

20 stuks ongeveer met 4 eiwitten

  • Gebruik 50 gram witte basterdsuiker per eiwit
  • Beetje zout

Zo maak je meringues

  • Verwarm de oven op 100º C.
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout
  • Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot er stijve pieken zijn.
  • Vul een spuitzak met een grove spuitmond met het eiwitschuim en maak kleine hoopjes op bakpapier.
  • Bak de koekjes 1 1/2 uur en laat afkoelen in de oven

Zonder versiering zijn ze al lekker maar met een beetje lemon curd en een aardbei geeft het net dat beetje extra

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...