De Hacheebonbon van Slagerij Wilde bestaat voor 55 procent uit pure chocolade met daaraan kruiden toegevoegd. De bonbon zorgt voor fijne smaak en binding in stoofgerechten en sauzen. Vanwege een overweldigend succes is het assortiment van bonbons is nu uitgebreid met nog 3 andere; namelijk de Wildbonbon, Goulashbonbon en de Ragoutbonbon.
Deze laatste bonbon gebruik ik nu in mijn kipgerecht. Behalve een verfijnde smaak zorgt het ook voor heerlijke malsheid van de kip. Kip heeft nog weleens de neiging droog te worden maar met de Ragoutbonbon hoef je daar niet bang voor te zijn. Voor mijn recept gebruik ik ook abrikozen om wat zoetheid toe te voegen.
Nodig voor mijn kip met pasta en abrikozen voor 4 personen
- 1 Ragoutbonbon
- 1 kilo kipfilet in blokjes
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 rode peper
- 100 gram champignons
- 1 eetlepel boter
- 200 ml kookroom
- 1 blik abrikozen
- Mafaldine of pappardelle
Zo maak je dit kipgerecht
- Smelt boter in een grote pan en fruit de ui en de knoflook
- Voeg de kipblokjes toe en bak bruin
- Snijd de paprika, champignons. rode peper en de courgette klein en bak mee
- Voeg de ragoutbonbon toe en laat smelten
- Voeg dan de kookroom toe en laat zachtjes pruttelen
- Kook ondertussen de pasta gaar en giet af
- Doe de pasta bij de kip en roer alles om
- Schep voorzichtig de abrikozen er door en laat mee verwarmen
- Breng op smaak met peper, zout hoeft niet meer
- Smakelijk!