Ik ben fan van citroen. Elke ochtend pers ik er een uit met 2 sinaasappels. En als ik geen sinaasappels meer heb dan giet ik er kokend water over. Citroensap ruikt gezond. Limoncello is ook zo lekker, vooral in de zomer en wil ik ook nog eens zelf maken.
Lemon curd zelf maken
Deze keer maak ik lemon curd. Ook al zo lekker fris. Voorheen kocht ik het voor het gemak in een potje maar het is best eenvoudig zelf te maken. Smeer het op een beschuitje en leg er aardbeien bovenop. Ook lekker in de yoghurt of gebruik het als vulling voor een citroentaart.
Nodig voor lemon curd
Genoeg voor 2 grote jampotten
- 3 citroenen
- 200 gram suiker
- 140 gram boter in kleine blokjes
- 4 eieren
- 4 eidooiers (bewaar de eiwitten en maak er pavlova of meringues van)
Zo maak je lemon curd
- Was de citroenen en rasp de schil boven een pan
- Pers de citroenen uit, je moet ongeveer 200 ml hebben, en voeg samen met de rest van de ingrediënten in de pan
- Breng langzaam al roerend met een garde aan de kook
- Haal van het vuur en klop met een garde ongeveer 1 minuut luchtig
- Vul gesteriliseerde glazen potten, sluit ze en laat in de koelkast afkoelen
Lekker op beschuit met aardbeien