Tja wat doe je met een restje pastasaus als je weer eens wat anders wilt en niet 2 dagen achtereen hetzelfde? Lasagne cupcakes maken! Het zijn gewoon mini lasagnes die je als hapje of voorgerecht kunt eten. Zier er vrolijk uit vooral met een tomaatje erop. Als deeg kun je gekookte of verse lasagnebladen gebruiken, bladerdeeg of rijstvellen. Bladerdeeg zorgt er wel voor dat je wat meer calorieën naar binnen werkt. Ik kies voor rijstvellen of wonton wrappers. Filodeeg kan natuurlijk ook. Beetje ricotta, mozzarella en parmezaanse kaas en even de oven in. Mijn recept is voor 2 personen maar het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel pastasaus je over hebt.
Nodig voor lasagne cupcakes
2 personen (per persoon 3 cupcakes) – bereidingstijd 30 minuten
- 1 vorm voor 6 cupcakes
- 3 eetlepels ricotta
- 1 bol mozzarella
- 6 eetlepels tomaten- gehaktsaus
- handje geraspte parmezaanse kaas
- 6 rijstvellen, bladerdeeg, gekookte lasagnebladen of filodeeg
Zo maak je de cupcakes
- Warm de oven voor op 200º C
- Leg de rijstvellen kort in koud water en laat drogen op een droge theedoek
- Vet de cupcakevorm in met wat boter
- Bekleed elke vorm met een rijstvel
- Schep een beetje ricotta op de bodem
- Beetje gehaktsaus
- Beetje parmezaanse kaas
- Plukje mozzarella
- Vouw het uitstekende deeg een beetje naar binnen
- Ze de vorm in de oven en bak 18-20 minuten tot de randjes bruin worden en de kaas is gesmolten