Muffins zijn heel snel zelf gemaakt. Ze zijn lekker licht door de yoghurt. Als je dit basisrecept gebruikt dan kun je ermee doen wat je wilt. Maak ze hartig of zoet met fruit of stukjes chocolade. Met Sinterklaas kun je er kruidnoten doorheen doen voor een extra bite of 10 gram koek-/ speculaaskruiden.
Nodig voor 12 yoghurtmuffins met kruidnoten
- 150 gram verkruimelde kruidnoten (al dan niet zelf gebakken)
- 1 losgeklopt ei
- 150 gram suiker
- 175 gram yoghurt
- 125 ml zonnebloemolie
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel zout
Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Neem dan dezelfde hoeveelheid bloem en een zakje bakpoeder (16 gr)
Maak de yoghurtmuffins zo
- Verwarm de oven op 180 C
- Maak het beslag door het ei, de suiker, de olie, yoghurt en het zout met een vork te mengen
- Spatel het zelfrijzendbakmeel in 2x door het beslag
- Schep er de kruidnoten door
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes
- Bak in 25 minuten goudbruin