Het is Sinterklaastijd en dus tijd voor kruidnoten, borstplaat en ander zoet. Kruidnoten zijn zelfgemaakt zoveel lekkerder en bovendien een leuk werkje. Hup, opstaan en gewoon even maken. Ook nog eens leuk om met jonge kinderen in de keuken de deegballetjes te draaien.
Nodig voor ongeveer 80 kruidnoten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram donderbruine basterdsuiker
- 10 gram koekkruiden of speculaaskruiden
- 150 gram roomboter in kleine blokjes
- 4 eetlepels melk
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 175º C
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed goed door tot een soepel deeg
- Je kunt eventueel nog wat melk toevoegen als het wat uit elkaar valt
- Draai kleine bolletjes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier
- Duw de bolletjes een beetje plat
- Bak in 15-20 minuten gaar
Bron: Koken met Karin