Koek, gebak en zoet Sinterklaas

Kruidnoten

Het is Sinterklaastijd en dus tijd voor kruidnoten, borstplaat en ander zoet. Kruidnoten zijn zelfgemaakt zoveel lekkerder en bovendien een leuk werkje. Hup, opstaan en gewoon even maken. Ook nog eens leuk om met jonge kinderen in de keuken de deegballetjes te draaien.

Kruidnoten

Nodig voor ongeveer 80 kruidnoten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donderbruine basterdsuiker
  • 10 gram koekkruiden of speculaaskruiden
  • 150 gram roomboter in kleine blokjes
  • 4 eetlepels melk

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175º C
  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed goed door tot een soepel deeg
  • Je kunt eventueel nog wat melk toevoegen als het wat uit elkaar valt
  • Draai kleine bolletjes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier
  • Duw de bolletjes een beetje plat
  • Bak in 15-20 minuten gaar

Bron: Koken met Karin

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...