Wie kent hem niet die verse kaas met de naam ricotta. Letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Officieel wordt ie gemaakt van het restproduct van de kaasmakerij, de wei. Na toevoeging van zuur …
Tahinsalade met kip
Een dag wat minder koolhydraten is altijd een goed idee. Deze keer heb ik een heerlijke grote portie rauwkost Tahinsalade met kippendijen. Lekker mager vandaag! De dressing is van magere …
Kip met pittige mangosalsa
Tegenwoordig ben ik fan van mango. In yoghurt, op gebak, puur of bij kip. Net als bij dit gerecht met gegrilde kip met pittige mangosalsa. Lekker koolhydratenarm recept voor als …
Kebab
Kebab. Deze hele week ga ik voor simpel, mager en snel klaar. Wel af en toe met vlees alhoewel ik dat wel steeds minder vaak eet. Helemaal zonder hoeft voor …
Pompoensoep
Pompoenen zijn nu in allerlei soorten en maten te koop. Ervaring met pompoen heb ik niet dus ik kan niet zeggen wat de verschillen in smaak zijn van de diverse …
Koolsalade met rode kool, witte kool en venkel
Deze salade blijft populair en kan eigenlijk altijd. Afgelopen Kerst stond ie ook op tafel en bij een barbecue altijd een topper. Maakt niet uit hoeveel je maakt, op is …
Kip met tonnato salade
Heerlijk om al die oude kooktijdschriften door te bladeren. Gewoonlijk doe ik dat elke zaterdag om te plannen hoe onze eet agenda er de week die volgt eruit ziet. Klinkt …
Kabeljauwschotel
Kabeljauw is een vis met een zeer losse structuur en één van de meest gegeten vissoorten ter wereld. Het is een veelzijdig visje waar je alle kanten mee opkunt. Koken, …
Vispannetje met zalm en kabeljauw
Nu ik erover nadenk heb ik al ruim 3 weken geen stuk vlees meer gegeten maar wel vaak vis, kip of vegetarisch. Niet bewust of zo maar ik zit momenteel …