Als je van kokos houdt dan moet je een keer kokosmacronen maken. Ik wist niet dat het zo eenvoudig is. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig. Kokosrasp en gecondenseerde melk. Kokosrasp kun je kant en klaar geraspt kopen maar je kunt natuurlijk ook zelf een kokosnoot kraken het het vruchtvlees raspen.
Nodig voor 8 grote kokosmacronen
- 300 gram kokosrasp
- 1 blikje gecondenseerde melk (300 ml)
Maak de kokosmacronen
- Verwarm de oven op 180 graden
- Roer met een lepel de rasp en de gecondenseerde melk goed door elkaar
- Leg op een bakplaat wat bakpapier
- Maak met 2 lepels hoopjes van het mengsel, ik heb een ronde deegsteker gevuld
- Bak 10 minuten
Tip: kleine macronen maak je met een ijsbolletjestang. Maak hoopjes in papieren muffinvormpjes. Decoreer eventueel met chocolade.