Sinaasappelcake en appelcake

Ik heb de smaak te pakken van cake bakken. Misschien een beetje eentonig steeds in mijn favoriete bakvorm maar het ziet er zo gezellig uit. Daarom varieer ik met smaken. […]

Citroencake

Vandaag maak ik een cirtoencake in mijn favoriete vorm, de Zeeuwse Knop. Een cakeje bakken is altijd gezellig en eigenlijk best snel te doen. Als je onthoud dat je gelijke […]

Kruukplaetjes

Voor de categorie “Uit de provincie” heb ik Kruukplaetjes voor je. Koekjes gebakken in een droge koekenpan. Handig en ontzettend lekker bros. De koekjes komen van Goeree Overflakkee uit de […]

Chocolade walnotentaart

Oei oei, moeilijk te weerstaan deze chocolade walnotentaart. Binnen een uur is ie klaar, klinkt goed he? Als extraatje heb ik er een laagje koffie oftewel mokkaglazuur overheen gesmeerd. Zo’n […]

Zeeuwse kruidkoek

Mijn pas aangeschafte bakblik moet natuurlijk wel gebruikt worden. Deze Zeeuwse knop leent zich heel goed voor Zeeuwse kruidkoek. Lekker met veel koekkruiden en stukjes gember. Waarom Zeeuwse kruidkoek? Gewoon […]

Apfelstrudel

Tegenwoordig breng ik vaak als ik bij iemand op bezoek ga iets lekkers uit eigen keuken mee. Laatst was het home-made oranjebitter die ik vergeten ben te fotograferen……dus niet op […]

Meringues

Ken je ze nog? Die lekkere schuimkoekjes die zo heerlijk kraken en kruimelen? Ze zijn er in allerlei kleurtjes maar dat zijn in de meeste gevallen voedselkleurstoffen uit een flesje. […]

Mini oranje tompoucen

Een tompouce of tompoes is een typisch Nederlands gebakje. Het bestaat uit 2 lagen bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom en bovenop een laagje gekleurd glazuur. Eigenlijk is de tompouce de Nederlandse […]

Hollandse stroopkoekjes

Brosse stroopkoeken, daar was ik naar op zoek. Een heerlijke Hollandse traktatie. Geen stroopwafels, die zijn anders en bovendien heb ik geen wafelijzer. Gewoon brosse koekjes bakken en met stroop […]